• Gratis thuisbezorgd vanaf 750,-

 • Binnen 2 weken in huis

 • Maatwerk ook mogelijk

Massief eiken eettafels

Een eiken eettafel is gemaakt van geschaafde eiken planken (of lamellen) en heeft een rustiek én glad uitstraling. Onze eiken eettafels passen goed in verschillende interieurstijlen, zoals industrieel of minimalistisch. De stijgende populariteit van deze stijlen in de afgelopen jaren heeft geleid tot een grotere vraag naar eiken eettafels. Een eiken tafelblad met een stalen poot past bijvoorbeeld perfect in een industriële interieurstijl.

Tafelbladen van eikenhout hebben een vochtpercentage van 8 tot 12%. Hierdoor is de kans op scheuren of kromtrekken nihil. Uiteraard blijft eiken een natuurproduct en kunnen er (kleine) werkingen in het hout ontstaan. Om uw blad in optimale staat te houden, dient het vochtpercentage binnenshuis tussen 55% en 65% te zijn. U kunt heel eenvoudig het vochtpercentage in uw woning meten met een hygrometer.

Eikenhout tafelblad

Een eikenhouten tafelblad is bij ons in meerdere diverse kleurafwerkingen beschikbaar, zoals Mat-zwart, Shell Grey, Country, North Sea, Double Smoked, Alaska White, Ultra Matte en Naturel. Elke afwerking geeft een unieke uitstraling en gevoel aan het tafelblad. U kunt op basis van uw persoonlijke smaak en ons advies de juiste afwerking toevoegen aan uw tafelblad. In onze webshop ziet u alle mogelijke afwerkingen bij de productdetails en kunt u kiezen welke kleurafwerking het beste bij u past.

Onbehandeld eiken tafelblad

kiest u liever voor een tafel zonder kleurafwerking? Kies dan voor een onbehandeld eiken tafelblad. Onbehandeld betekent dat wij uw tafel niet afwerken met lak of olie, maar het tafelblad krijgt wel alle zorg en toewijding die het verdient. U kunt dan zelf direct aan de slag om het in de gewenste kleur af te werken. U kunt er ook voor kiezen om uw tafelblad kleurloos te houden en de mooie naturel afwerking te behouden.

Zwart eiken tafelblad

Zwart is een stijlvolle en moderne kleur die goed past bij veel verschillende interieurontwerpen. Het biedt een sterk contrast met lichtere kleuren in uw woning of kan juist de donkere elementen van uw woning aanvullen. Wij hebben één soort zwart die wij aanbrengen met een olie, namelijk mat-zwart. Voor de mat-zwarte afwerking gebruiken wij Vista meubellak. Een andere reden om voor zwart te kiezen is dat het beter in staat is om vlekken en krassen te verbergen dan lichtere kleuren.

Grijs eiken tafelblad

Voor een grijs eiken tafelblad gebruiken wij een olie, de zogeheten ‘Shell Grey’ look. Grijs is een neutrale kleur die goed in verschillende interieurstijlen past. Om deze reden is grijs een populaire kleur, dit zien wij ook terug. Het combineert goed met zowel felle als zachte kleuren en geeft zowel een schone als strakke uitstraling mee aan uw tafelblad. Grijs is ook een praktische kleur, omdat het minder vlekken en krassen laat zien dan lichtere kleuren.

Naturel eiken tafelblad

Een naturel eiken tafelblad is de juiste toevoeging aan uw woning als u van rust, een natuurlijke uitstraling en stijl houdt. Voor de naturel look gebruiken wij een specifieke olie. Veel klanten zijn u al voorgegaan en dat is begrijpelijk want een naturel eiken tafelblad past goed in vele interieurstijlen. Met een naturel afwerking behoudt u de natuurlijke kleur van het blad en is het nog steeds beschermd met een laag. Het toevoegen van een natuurlijke uitstraling aan uw woning is zo gedaan.

Ronde eiken eettafel met verjonging en stalen matrixpoot

Voordelen van een massief eikenhouten tafelblad

De voordelen van een massief eiken tafelblad zijn:

 • Gemaakt van 40 mm massief hoogwaardig eikenhout
 • Massief eikenhouten tafelbladen maken geen gebruik van opdikranden, waardoor een duurzaam en hoogwaardig tafelblad ontstaat
 • Geen kans op werking of zelfs loslaten van randen
 • Past goed in verschillende interieurstijlen
 • Tafelbladen van eikenhout hebben een vochtpercentage van 8 tot 12%, waardoor de kans op scheuren en kromtrekken nihil is
 • Hoge kwaliteit door grote zorg en controle
 • Geen kans op scheuren of werking van de lijmnaad door het gebruik een vingerlas-verbinding tussen meerdere planken (niet bij rechthoekige tafels)

Onze ronde tafelbladen blijven echt rond, omdat wij frezen met een CNC-frees. Daarnaast verkleinen wij de kans op kromtrekken of werken nog meer bij deze tafels door eikenhouten latten aan de onderzijde van het blad te frezen. Onze eikenhouten tafelbladen geven een rustieke uitstraling en benadrukken de schoonheid van natuurlijke materialen.

Goedkoopste eiken tafelbladen

Zijn wij de goedkoopste? Nee, daar kunnen we eerlijk over zijn. Maar in plaats van goedkoop, bieden wij goede kwaliteit. En ja, daar betaalt u net iets meer voor, maar u doet er ook langer mee. Dagelijks draaien hier de machines op volle toeren en wordt er met veel passie gewerkt aan de mooiste houtproducten voor u als klant. Doordat wij werken met hoogwaardige materialen, staan wij volledig garant voor een kwalitatief eindproduct. Daarnaast streven wij ernaar om een service te bieden waar zowel u als wij blij van worden.

Vanuit Nederland en België leveren wij de tafelbladen en onderstellen bij u thuis af, waardoor wij altijd een snelle levertijd kunnen bieden. Daarnaast bent u altijd bij ons welkom om de producten te bekijken. Doordat wij nagenoeg alle producten voor u op voorraad hebben liggen, kunt u snel genieten van uw nieuwe tafel. Daarnaast biedt dit het voordeel dat u uw eigen tafelblad kunt uitzoeken in onze werkplaats. Kijk snel verder voor onze producten.

Eiken tafelblad op maat

Wilt u een eiken tafelblad op maat? Dat is zeker mogelijk! Wij kijken graag samen met u naar uw specifieke wensen en gaan voor 100% tevredenheid. In onze eigen werkplaats hebben wij de juiste tools en kennis om u te verzekeren van een hoogwaardig eindproduct. Neem contact met ons op of plan een afspraak in, en dan gaan we samen aan de slag om uw droom te realiseren.

Rechthoekige eiken eettafel met zwart stalen matrixpoot

Een eiken tafelblad kopen

Een eiken tafelblad koopt u bij eikenblad.eu, omdat u zeker wilt zijn van kwaliteit. Geen verlijmde bladen op elkaar, maar robuust, sterk en duurzaam hout. Voeg stijl en rust toe aan uw woning met een eiken blad. Maak nu een afspraak en kom langs in onze winkel.

Eettafel eikenblad

Bij eikenblad.eu bieden we de volgende tafelbladen aan:

 •  Eiken tafelblad rond
  • Een ronde eiken tafel is het middelpunt in uw woning
 • Eiken tafelblad rechthoekig
  • Een rechthoekige eiken tafel geeft een natuurlijke uitstraling
 • Eiken tafelblad ovaal
  • Een ovale eiken tafel is een mooie toevoeging aan uw woonruimte
 • Eiken boomstam tafelblad
  • Een boomstam tafel brengt de natuur terug in uw woning

Leveringsvoorwaarden/FAQ

Bezorgen jullie ook aan huis?

Uw tafelblad (en onderstel) bezorgen wij graag bij u thuis. Dit doen wij in Nederland én België. Door bij het afrekenen aan te geven dat uw bestelling bezorgd dient te worden, zullen de bezorgkosten automatisch worden weergegeven. Dit is voor Nederland € 75,00 en voor België € 85,00. De bezorgtijd is 5 tot 10 werkdagen.

Kan ik mijn product retourneren?

Niet over in zitten. Voor bestellingen geldt een wettelijke zichttermijn van 14 dagen vanaf de dag dat de bestelling is ontvangen. Binnen deze termijn mag u het artikel bekijken of beoordelen, of retourneren. Na ontvangst dient u het product goed te controleren op eventuele beschadigingen of gebreken, indien dit het geval mocht zijn, verzoeken we u zo snel mogelijk contact op te nemen. Voldoet het product niet aan uw verwachting, dan kan het product gewoon weer terug en wordt het aankoopbedrag teruggestort.

Het artikel dient in de, voor zover redelijkerwijs mogelijk, originele staat en fabrieksverpakking te worden geretourneerd.

Hoe zit het met garantie?

Zie voor garantie de algemene voorwaarden onderaan deze pagina.

Hoe kan ik contact met jullie opnemen?

U kunt contact met ons opnemen door te bellen naar 0180 745 790 of te mailen naar info@eikenblad.eu.

Winkel mand0
There are no products in the cart!
Veder winkelen
0