• Gratis thuisbezorgd vanaf 750,-

 • Binnen 2 weken in huis

 • Maatwerk ook mogelijk

Eiken eettafel - Rechthoekig

Toont alle 9 resultaten

Rechthoekige eiken eettafels

Een rechthoekige eiken eettafel is de juiste toevoeging aan uw woning als u natuurlijke schoonheid en rust wilt toevoegen. Wij bieden de rechthoekige tafel in verschillende afmetingen en als uw gewenste afmeting er niet tussen staat maken wij graag uw maatwerk wens waar. Een rechthoekige tafel hebben wij standaard in twee afwerkingen: de rechthoekige (strakke kanten) en de boomstam-versie (glooiende kanten).

Doordat wij de standaardafmetingen altijd op voorraad hebben, geniet u snel van uw nieuwe eettafel. Het vochtpercentage van eikenhout ligt rond de 10% door ons droogproces. Het is het beste voor uw eikenhouten tafel om binnenshuis een vochtpercentage van 55% tot 65% te hebben. Het vochtpercentage binnenshuis kunt u meten met een hygrometer.

Rechthoekige tafel van massief eiken, de voordelen:

Een rechthoekige tafel van massief eikenhout brengt zo zijn unieke voordelen met zich mee. Laat ons dit verder toelichten:

 • Massief eikenhout past in vele interieurstijlen en is daarmee tijdloos
 • Wij bieden u de hoogste kwaliteit door een strenge controle vooraf te hanteren
 • Wij drogen het eikenhout tot een vochtpercentage van rond de 10%, hierdoor is de kans op scheurtjes of kromtrekken van het hout nagenoeg niet aanwezig
 • Een rechthoek is een efficiënt oppervlak, aangezien er aan de koppen extra stoelen kunnen worden geplaatst
 • Voor het afwerken gebruiken wij een vingerlas verbinding, hierdoor is de kans op scheuren of werken nihil
 • Nadat de tafelbladen verlijmd zijn, worden deze één voor één handmatig geschuurd. Hierdoor zijn wij er zeker van dat elk tafelblad perfect de deur uit gaat.
 • Onze tafelbladen zijn gemaakt van 40 mm eikenhout en hebben geen opdikranden nodig

Grote rechthoekige eiken tafel

Wanneer u een grote rechthoekige eiken tafel zoekt waar 6 personen aan kunnen zitten, adviseren we een tafel van 180 x 90 cm, 200 x 100 cm of 220 x 100 cm.

Uiteraard hebben de soort stoelen ook invloed op hoeveel personen aan tafel kunnen zitten. Zie hier een ruwe schatting van hoeveel personen aan uw rechthoekige tafel kunnen zitten (kopse kanten niet meegerekend):

 • 160 x 80 cm > 4 stoelen
 • 180 x 90 cm, 200 x 100 cm en 220 x 100 cm > 6 stoelen
 • 240 x 100 cm, 260 x 100 cm en 280 x 100 cm > 8 stoelen
 • 300 x 100 cm > 10 stoelen

Let op! Mocht u de tafel (bijna) tegen een muur aan willen zetten, houd dan rekening met 70 cm ˜zitruimte van een stoel t.o.v. de rand van de tafel.

Populaire eiken tafels

De afmetingen 180 x 90 cm, 200 x 100 cm en 220 x 100 cm zijn erg populair binnen ons assortiment. Dat is ook niet zo gek, want met deze afmeting kunt u gemakkelijk met 6 personen tegelijkertijd aan tafel zitten.

Kleine eiken eettafel

Met een kleine rechthoekige eettafel bedoelen we een tafel die voor maximaal 4 personen geschikt is. Hanteer hiervoor een afmeting van 160 x 80 cm. Uiteraard kunnen wij ook een kleinere tafel voor u maken, echter wordt het dan lastiger om met 4 personen aan tafel te zitten. We tellen de kopse kanten niet mee in onze schatting, houdt daar rekening mee.

Rechthoekige eiken tafel op maat

Een rechthoekige eiken tafel op maat geeft u de ruimte om zelf te kiezen wat voor soort tafel het beste in uw eigen woning past. Voor het maken van een tafel op maat hoeft u alleen maar contact met ons op te nemen of langs te komen in onze winkel. Wij luisteren graag naar uw wensen en zorgen voor een kwalitatief hoogwaardig eindproduct. Wij realiseren uw wens in onze eigen werkplaats waar wij werken met de juiste kennis en tools.

Zwart eiken eettafel rechthoekig

Een rechthoekige zwarte tafel voegt een mooi donker element toe aan uw woning. Een voordeel van de kleur zwart is dat u er minder snel vlekken op zult zien, wat het blad geschikt maakt voor de lange termijn. Mocht u voor de kleur zwart kiezen als afwerking dan kunt u kiezen voor mat-zwart. Voor mat-zwart gebruiken wij lak van Vista. Deze afwerking geeft het tafelblad een sterke beschermlaag mee, waardoor u uw tafelblad zorgeloos kunt gebruiken.

Wit eiken eettafel rechthoekig

Een rechthoekige tafel met een white wash is de juiste toevoeging aan uw woning als u van rust en een natuurlijke uitstraling houdt. Wit is een schone en rustige kleur en past goed in een lichte woonomgeving. Wit kan ook contrasterend werken in een donkere woonomgeving. Het is mogelijk om op een tafel met white wash sneller vlekken te zien, wij proberen dit zo veel mogelijk te voorkomen door het eikenhouten blad te behandelen met onze speciale olie. Deze olie geeft het blad een goede beschermlaag zodat u er zorgeloos van kunt genieten.

Blank eiken eettafel rechthoekig

Een rechthoekige blanke tafel is een van onze favoriete afwerkingen. Wij geven onze rechthoekige eiken eettafels graag een kleurafwerking mee. Blank is een van de populairste afwerkingen en dat heeft zo zijn redenen. Een blanke kleur laat het tafelblad namelijk zijn natuurlijke kleur behouden en voegt daarmee rust toe aan uw woning. Om de blanke afwerking te realiseren behandelen wij het eikenhout met een olie van Royl met een naturel look. Deze olie biedt naast een mooie natuurlijke kleur ook bescherming aan uw blad, waardoor het langer netjes blijft zonder vlekken en krassen.

Rechthoekige eiken eettafel kopen

Koop uw rechthoekige eiken eettafelblad bij eikenblad.eu en investeer nu in de uitstraling van uw woning. In onze werkplaats dragen wij grote zorg voor de beste eikenhouten tafelbladen en daarmee bent u verzekerd van de hoogste kwaliteit. Met onze vele afmetingen is er altijd wel een tafelblad voor u. Bekijk ook de verschillende kleurafwerkingen en laat uw tafel volledig opgaan in uw eigen interieurstijl.

Hoe behandel je een eiken tafelblad

Wij raden u aan om uw eiken tafelblad niet onbehandeld te laten. Laat uw tafelblad door ons behandelen of ga zelf gemakkelijk aan de slag. Een behandeling van uw tafelblad houdt het volgende in: het aanbrengen van onze mat-transparante behandeling. Hierdoor wordt de originele kleur van het eikenhout behouden en worden eventuele kringen of vlekken voorkomen. U kunt ook zelf aan de slag met onze ultra-mat transparante lak die in flessen van 450 ml of 2 L komt. Wij leggen u graag uit hoe u dit het beste kunt benaderen.

Welke stalen poot bij een rechthoekige tafel?

Bij een rechthoekige eikenhouten tafel hoort een mooi onderstel van staal. Wij bieden de volgende stalen onderstellen aan: een matrixpoot, X-poten, U-poten, H-poten, een V-poot met een bijpassende voetplaat of een set van A-poten. Alle onderstellen worden bij ons met de hand gemaakt. Daarnaast kunt u door de afwerking met een hoogwaardige poedercoating zorgeloos genieten van een oersterke beschermlaag. Kom gerust langs in onze winkel om te kijken welke stalen poten het mooiste onder uw eiken tafelblad passen.

Leveringsvoorwaarden/FAQ

Bezorgen jullie ook aan huis?

Uw tafelblad (en onderstel) bezorgen wij graag bij u thuis. Dit doen wij in Nederland én België. Door bij het afrekenen aan te geven dat uw bestelling bezorgd dient te worden, zullen de bezorgkosten automatisch worden weergegeven. Dit is voor Nederland € 75,00 en voor België € 85,00. De bezorgtijd is 5 tot 10 werkdagen.

Kan ik mijn product retourneren?

Niet over in zitten. Voor bestellingen geldt een wettelijke zichttermijn van 14 dagen vanaf de dag dat de bestelling is ontvangen. Binnen deze termijn mag u het artikel bekijken of beoordelen, of retourneren. Na ontvangst dient u het product goed te controleren op eventuele beschadigingen of gebreken, indien dit het geval mocht zijn, verzoeken we u zo snel mogelijk contact op te nemen. Voldoet het product niet aan uw verwachting, dan kan het product gewoon weer terug en wordt het aankoopbedrag teruggestort.

Het artikel dient in de, voor zover redelijkerwijs mogelijk, originele staat en fabrieksverpakking te worden geretourneerd.

Hoe zit het met garantie?

Zie voor garantie de algemene voorwaarden onderaan deze pagina.

Hoe kan ik contact met jullie opnemen?

U kunt contact met ons opnemen door te bellen naar 0180 745 790 of te mailen naar info@eikenblad.eu.

Winkel mand0
There are no products in the cart!
Veder winkelen
0